Vedinimo sistemos veikia skirstydamos oro srautus

Ventiliacinė sistema- neatsiejamą šių dienų būsto, biuro ar pramonės patalpų dalis. Gerai vėdinamos patalpos užtikriną gerą savijautą, kokybišką miego būklę, pakankamai drėgną orą ir apsaugo nuo pelėsio. Siekiant reguliuoti oro masių srautą, yra naudojamos ventiliacinės grotelės, kurios taip pat vykdo dekoratyvinę interjero funkciją. Oro skirstymo įrangai taip pat priklauso difuzoriai, plafonai, ortakiai tt.  Oro reguliavimo įrenginiai pasirenkami taip, kad jie gebėtų dirbti taupant kuo daugiau elektros, neeikvotų patalpų šilumos ir atitiktų ploto ir vėdinimo sistemos galios santykį.

Ventiliacinės grotelės yra vienas iš pigiausių oro pasiskirstymo būdų, jo dėka galima tiekti į patalpas arba pašalintį iš jų didelį kiekį oro.

Ventiliacinės grotelės gali būti įvairiai montuojamos, tiek lubose, tiek sienose, tiek grindyse, ortakiuose, o senos statybos pastatuose jos buvo montuojamos netki duryse. Jų montavimas yra labai primityvus, kadangi yra įstatomos į montažines angas, o ant viršaus dedamos dekoratyvinės grotelės.

Vėdinimo grotelės yra gaminamos iš metalo ar plastiko. Aliumininės grotelės yra atsparios drėgmei, nerūdija, yra lengvos, na o plieninės yra stipresnės ir pigesnės, tad dažnai yra montuojamos  pramonės patalpose. Dar pigesnė alternatyva yra plastikinės grotelės, žinoma, jos neužtikrins tokio patvarumo kaip metalinės, taip pat neatrodys taip estetiškai. Tačiau, norint kad grotelės pilnai atitiktų gražaus interjero reikalavimus, jas galima nudažyti bet kuria pasirinkta spalva. Metalinės grotelės taip pat gali būti reguliuojamos, kas padeda nustatyti reikiamus oro srautus.

Oro skirstymui taip pat yra naudojami difuzoriai. Jie dažniausiai yra naudojami kondicionuojamo ir ventiliuojamo oro atidavimui, tolygiam oro srauto paskirstymui, oro maišymui, oro esančio prie lubų naudojimui. Difuzoriai sugeba tiek ištraukti tiek perduoti orą. Tam, kad difuzoriai kokybiškai ir tyliai vykdytų savo funkciją, vožtuvai, nutraukėjai ir lankstūs ortakiai neturėtų būti montuojami šalia.

Vėdinimo sistemos užtikrins gerą orą patalpose jei jos bus tinkamai įrengtos. O gerą nuotaiką garantuos tada, kai įrenginiai neeikvos daug elektros ir šilumos, dirbs efektyviai ir tyliai, bus montuojami ir prižiūrimi paprastai, neužims daug vietos ir tiks prie interjero.