Kodėl pažintys internete yra tokios populiarios jaunimo tarpe?

Toks jausmas, kad jaunimas dabar susipažįsta tik internetu. Įvairiose kavinėse girdimi jų pokalbiai tokie, kad jie žino vieną ar kitą žmogų būtent iš tam tikros pažinčių svetainės ar socialinio tinklapio. Kiekvienas jų yra “įlindęs” į savo mobilųjį telefoną. Jie juos maigo ištisas dienas, pamokose, paskaitose, kavinėse, namie ir taip toliau. Atrodo jei nebūtų interneto nežinia kas atsitiktų.

Anksčiau, prieš kokių penkiolika ar dvylika metų, pažinčių svetainės Lietuvoje veikdavo tik naudojant stacionarų kompiuterį. Išmaniųjų telefonų tuo metu tiesiog nebuvo. Kai kurios svetainės jaunimui buvo tiesiog jų gyvenimas, bet šia pramoga jie galėdavo džiaugtis tik namie ar interneto kavinėse. Tuo metu jos buvo labai populiarios. Kad ir kaip ten būtų buvę, anuomet vistiek bendraudavome daugiau realiame gyvenime, o ne per internetą. Pažinčių puslapiai neretai rengdavo įvairius susibūrimus, vakarėlius, konkursus, kuriuose to portalo nariai susipažindavo gyvai. Patys pasimatymai ir susitikimai būdavo kitokie tose pačiose kavinėse ar baruose, daugiau bendraudavome, o nežaisdavome telefonais net vienas į kitą akių nepakeldami. Atrodo jog bendrauti buvo žymiai paprasčiau ir įdomiau. Ką jau kalbėti apie didesnius susibūrimus.

Dabartiniais laikais, keitėsi tiek pačios technologijos, tiek ir pažinčių tinklapiai. Pagrindinis jų pliusas, kad ieškoti naujų pažinčių galite bet kur. Važiuodamas autobusu į Lietuvos pajūrį, jūs jau galite organizuoti savo pirmąjį pasimatymą. Niekas turbūt nesiginčys, kad tai yra be proto patogu. Dabar tokiomis paslaugomis naudojasi ne vien tik jaunimas, o tiesiog mes visi, interneto ryšys mūsų krašte yra vienas geriausių pasaulyje ir tuo mes visi džiaugiamės. Tačiau kaip ir minėjome straipsnio pradžioje, tas turi ir minusų, trūksta gyvo bendravimo. Yra užfiksuota tokių atvejų, kad žmonės taip įninka į mobiliąsias pažintys, kad akių nuo telefono neatitraukia net eidami gatve, kartais tai baigiasi tragiškai.

Koks bus sekantis technologijos etapas, kol kas nežinome nė vienas iš mūsų. Apie tai galime tik spėlioti ir svajoti. Juk telefonas liečiamu ekranu anuomet atrodė kaip koks pasaulio stebuklas, o pažiūrėkime kas vyksta dabar.