Ar plaukų stilisto profesija vis dar paklausi?

Ieškote specialybės krypties, kurioje norėtumėte įgauti bakalauro laipsnį ar galbūt norite pakeisti dabartinę darbo sritį? Plaukų stilistas – kirpėjas – tai profesija, kuri niekada “nemirs”. Visi norėjo, nori ir norės būti gražūs. Taigi plaukų stilisto prisilietimas bus reikalingas visada. Kalbant apie paklausą, dabar įvaizdžio stilistais nori tapti vis daugiau žmonių. Tačiau vien pabaigti šios srities kursus tikrai neužtenka. Sėkmingas plaukų stilistas turi būti baigęs daugybę kursų, turėti labai gerą skonio pojūtį, gebėti įžvelgti kas tinka žmogui ir sukurti nepriekaištingą, klientui tinkantį įvaizdį, kuris nenuviltų.

Šiandien plaukų stilistas nėra vien kirpėjas. Jis yra mados analitikas, tendencijų žinovas.

Ar ši profesija yra lengva?

Greičiausiai būtų sunku rasti profesiją, kurią būtų galima pavadinti lengva. Kaip ir bet kurioje kitoje profesijoje, plaukų stilisto darbas yra sunkus, reikalaujantis didelio pastabumo, ankstyvų ar vėlyvų darbo valandų. Taigi jeigu nori gerai užsidirbti iš šios profesijos, reikia suprasti, kad reikės paaukoti nemažai laiko. Ypatingai darbo pradžioje.

Dažniausiai žmonės kirpėjus renkasi pagal rekomendacijas, gerus atsiliepimus. Taigi pradedantiesiems įsitvirtinti šioje rinkoje, kai aplink yra begalė gerų kirpėjų yra tikrai ganėtinai sunku. Arba turi turėti talentą, arba pradėti dirbti geroje, žinomoje kirpykloje ir taip prisitraukti klientų, įgyti patirties. Kaip ir minėjome anksčiau, šioje srityje yra labai svarbūs ir sertifikatai, laimėjimai, apdovanojimai bei kiti pasiekimai, kurie klientams suteikia pasitikėjimo lankytis būtent pas jus.

Plaukų stilisto profesijos privalumai

Nors iš šios srities specialisto darbo grafikas yra įtemptas, turint daug patirties, šis darbas tampa malonus. Specialistai gali rinktis laikus kada jie nori dirbti ir kokius klientus aptarnauti. Gerai “įsitaisius” šioje rinkoje, galima užsidirbti tikrai gerus pinigus. Visgi, geriems, savo sritį gerai išmanantiems specialistams, žmonės gali ir nori mokėti daug. Juk svarbu ne mažesnė kainą, o geras rezultatas.

Studijos Lietuvoje ar užsienyje?

Norint tapti kirpėju, nėra svarbu kur studijuosite, nes Lietuva irgi gali pasiūlyti gerų mokymo vietų. Žinoma, jeigu norite plėsti savo žinias plaukų dažymo, plaukų šukavimo ar kitose srityse, galite rinktis ir užsienyje siūlomus kursus, papildomas studijas žinioms bei įgūdžiams pagilinti.