Kompiuteris taip pat gali “užsikrėsti”

Internetinėje erdvėje įvairių programų apstu. Vienos yra reikalingos, kitos laisvalaikiui, trečios informacinės ir panašiai. Tarp visų šių programų neretai slypi ir tokios, kurios trikdo kompiuterio veiklai, dar kitaip žinomos kaip virusinės programos
Tikriausiai visi žinome ir suprantame, kad būtent kompiuterinių virusų privalu vengti. Šie virusai ne tik sutriko normalią kompiuterio veiklą, bet ir infekuoja kitas esamas programas ar kompiuteryje esančius duomenis. Tokie virusai gali ne tik sugadinti, bet ir negrįžtamai ištrinti failus. Taip pat šios kenkėjiškos programos gali pasiekti net labai svarbius prisijungimus, kaip banko slaptažodžiai. Taip pat siųsdami laiškus iš “užkrėsto” kompiuterio rizikuojate virusą perduoti ir gavėjui, taip leisdami virusinei programai plisti. Siekiant išvengti ar sumažinti riziką būtina naudotis kompiuterio valymo programomis. Įvairios programos suderinamos su įvairiomis kompiuterio operacinėmis sistemomis, jog valymas būtų sklandus ir duodantis naudota. Kompiuterio valymo programos pagreitina ir paverčia darbą sklandesniu, ištrina nereikalingus ir pasenusius duomenis, pašalina senai ištrintus, bet atmintyje likusius dokumentus ar failus. Tokiu būdu atsilaisvina atmintis kietajame diske. Kenkėjiškos programos taip pat yra aptinkamos ir šalinamos taip, jog tai nesukeltų jokių pažeidimų. Jei jūsų kompiuteris vos jam įsijungus mėto daug įvairių lentelių, ilgai laukiate kol užkraus jūsų operacinę sistemą, lėtai atsiverčia internetiniai puslapiai, dingo jūsų antivirusinė programa, tai tikriausiai jūsų kompiuteris “užsikrėtė” virusu ir jam būtina atlikti virusų valymą. Kompiuterį valyti nuo kenkėjiškų programų reikia ne tik tada, kai jis visiškai nustojo veikti ar neužkrauna internetinių langų, bet ir profilaktiškai. Paleidus valymo sistemas profilaktiškai ne tik išvalysite nereikalingus failus, bet ir laiku aptiksite pavojingus virusus. Žinoma, virusai neretai slepiasi ir už kitų programų ar atsisiuntimų. Norint išvengti virusų svarbus ne tik virusu valymas, bet ir  atidus stebėjimas iš kokių svetainių siunčiatės failus. Atidarykite tik žinomų siuntėjų laiškus ir nespaudinėkite ant staiga iššokusių reklaminių langų.
Virusais gali užsikrėsti ne tik žmonės, bet ir kompiuterinė įranga, todėl būtina profilaktiškai tikrinti ir savo kompiuterio “sveikatą”.