Būsto draudimas

Visur gerai, bet namuose geriausia; namai mūsų didžiausias turtas. Daug posakių yra sukūrę žmonės apie namus. Namai žmonėms paprastai reiškia daugiau nei stogą virš galvos, kuris saugo nuo šalto lietaus ir kaitrios saulės. Paprastai namai mums asocijuojasi su šeima, jaukumu, šiluma, poilsiu, ramybe, šeimyniniais pietumis ir saugumo jausmu. Seniau žmonės namuose jautėsi saugūs, nes tikėjo, kad namus ir jų židinio ugnį saugo lietuvių ugnies deivė Gabija. Šis tikėjimas būdingas baltų religijai. Baltų suvokimu ugnies deivė Gabija ne tik kureno namų židinį, bet ir globojo visą namų ūkį, moterų darbus, tokius kaip verpimas prie žvakės ar balanos, bei rūpinosi gyvuliais. Ir šiais laikais daugelis žmonių žino ugnies deivę Gabiją, tačiau supranta, kad tai tik mitologinė istorija. O namus vis dar reikia kažkaip apsaugoti, gal net labiau nei seniau, todėl atsirado būsto draudimas.

Būsto draudimas yra skirtas apsaugoti ne tik namus, bet ir pastatus, namų turtą bei savo civilinę atsakomybę. Būsto draudimas, o tiksliau pastatų draudimas yra skirtas ne tik gyvenamiesiems pastatams (namui, butui, kotedžui ar sodui), bet ir negyvenamiems ir pagalbiniams pastatams (garažui, pirčiai, rūsiui, daržinei, sandėliui, kluonui ir kitiems). Sprogus vamzdžiui, įvykus gaisrui ar kitai nelaimei draudimas padengia remonto išlaidas. Turto draudimas leidžia apdrausti įvairiausius daiktus ir įrangą: papuošalus, dokumentus, kilimus, antikvarinius daiktus, baldus, buitinę techniką, darbo įrankius, savaeigius ir daugiafunkcinius aplinkos įrenginius, kurie skirti aplinkos tvarkymui, vandens transporto priemones, grynuosius pinigus ir kita. O asmens civilinės atsakomybės draudimas padengia jūsų šeimos narių ar augintinių padarytą žalą tretiems asmenims: išdaužtas langas, mašinos subraižymas, jei šuo užpuls jūsų kaimyną, jei aktyvių atostogų metu netyčia sužeisite draugą ar sugadinsite jo turtą, jei jūsų samdomas aptarnaujantis personalas (auklė, sodininkas) pakenks trečiųjų asmenų turtui ar sveikatai ir pan.

Būtent būsto draudimas aprėpia visas šias tris draudimo rūšis, kurios leidžia tikrai ramiau gyventi. O būsto draudimas internetu gali būti įsigyjamas trumpiau nei per 10 minučių. Beje, būsto draudimas internetu dažnai papildomas viliojančiais papildomais pasiūlymais, nes kai kurie draudikai, siekdami paskatinti klientus draustis internetu ir taupyti savo laiką, skelbia akcijas, kurių metu galima laimėti nemokamą būsto draudimą ar tam tikrą sumą pinigų. Būsto draudimas internetu ne tik leis jaustis saugiau finansiškai, bet ir leis sutaupyti laiko, kurį galėsite praleisti kartu su artimaisiais ir draugais.