Daugkartinės gimtadienio dekoracijos

Daugkartinės gimtadienio dekoracijos

Lietuviams ekologija yra itin svarbu. Pagal gėrimų depozito surinkimą Lietuva – viena iš lyderių pasaulyje, o prekybos centrai pamatę kaip aktualu yra tvarus vartojimas nusprendė skatinti pirkėjus naudotis kartoniniais maišeliais, taip išsaugodami tonas plastiko, kuris kitu atveju patektų į sąvartyną ar dar blogiau – vandens telkinius. Bet ar pagalvojame kiek daug nereikalingų šiukšlių sukuriame naudodami vienkartinius indus ir puodelius per gimtadienius? O kaipgi konfeti, kartoniniai ar plastmasiniai papuošimai kambariui? Juk visa tai irgi vienkartinės šiukšlės – laikas galvoti kaip galima vienkartinius papuošimus paversti daugkartiniais.

Šviečiantys varvekliai – puiki alternatyva

Mažai kas pagalvojo kokie universalūs gali būti LED šviečiantys varvekliai. Juos galima naudoti ne tik per Kalėdas, jas galima puikiai pritaikyti gimtadieniams ir su vienkartinėmis dekoracijomis galima apsieiti. Juolab šviečiantys varvekliai sukuria jaukią atmosferą ir vakarais, kada kartoninės dekoracijos yra bene bevertės.

Amžini plastmasiniai indai

Be šviečiančių varveklių kaip alternatyvos vienkartinėms dekoracijoms, reikia rasti būdą kaip pakeisti vienkartinius indus. Jeigu į gamtą ar šventes vežtis porcelianinius ar keramikinius indus rizikinga, visada juos galima pakeisti daugkartiniais plastmasiniais. Indai būna protingo dizaino, kad juos būtų patogu vežtis ir užimtų kuo mažiau vietos, o sveria jie visai nedaug. Plaunasi taip pat paprastai, dauguma indų yra pritaikyti plauti indaplovėse, tik reikėtų pirmiausia perskaitykite gamintojo instrukcijas.

Kaipgi be balionų

Balionai – klasikinis kiekvieno gimtadienio atributas, be jų neįsivaizduojami vaikų gimtadieniai. Ir jų pakeisti, iš tiesų, praktiškai neįmanoma, nebent jums tinka muilo burbulai kaip alternatyva balionams, bet jie nesukuria tokio įspūdžio kaip kambarys pilnas balionų. Iš tiesų, juos pakeisti sudėtinga, tad rekomenduojame – suriškite balionų galus taip, kad po to juos būtų galima atrišti ir sudėti atgal į įpakavimą. Pasistengus, tuos pačius balionus galima panaudoti ne vieną kartą, nes jie gan gerai išlaiko formą ir nesprogsta – jeigu jų niekas nesprogdina – ir jie nepraleidžia daug laiko ant saulės.

Ekologiškas gimtadienis – ilgalaikė idėja

Tokios dekoracijos kaip šviečiantys varvekliai, balionai ar daugkartiniai plastmasiniai indai nekainuoja daug ir yra ekologiški. Įsivaizduokite kiek galite sutaupyti šiukšlių, jeigu per gimtadienį pasinaudotumėte šiais patarimais. Jeigu šių idėjų pavyktų laikytis kasmet, greitai sutaupytumėte dešimtis kilogramų šlamšto, kuris kitu atveju būtų vienkartinis ir po šventės metamas tiesiai į šiukšliadėžę. Taigi, surengti ekologišką gimtadienį yra paprasta ir nereikalauja daug pinigų.