Pasirūpinkite savo sveikata – sportuokite lauke!

Svarstote apie galimybę lankyti sporto klubą? O gal norite, tiesiog daugiau laiko praleisti gamtoje, gryname ore? Jei taip, siūloma fizinį aktyvumą perkelti į lauką, kur galėtumėte ne tik stiprinti ar mankštinti savo kūną, tačiau ir atpalaiduoti savo sielą ir mintis gryname ore. Tačiau koks sportas lauke efektyviausias.

Bėgiojimas

Tai turbūt dažniausiai sutinkamas sportinis aktyvumas gryname ore. Bėgiojimas lauke daug kuo skiriasi nuo bėgiojimo ant bėgtakio. Užsiiminėjant tuom gryname ore, jūsų kūnas dirba kur kas stipriau ir efektyviau. Taip yra del supančios aplinkos. Bėgant lauke kūnui tenka kovoti su vėjo pasipriešinimu, žemės dangos kaita ar net bėgti įkalnėmis ar pakalnėmis. Tai puikus būdas stiprinti kuo įvairesnius kūno raumenis, kad šie būtų tvirtesni ir ištvermingesni.

Ėjimas lazdomis

Tai iš pasaulio Šiaurinės dalies atkeliavusi mada, kuri po truputį įsitvirtina ir Lietuvoje. Jos principas – tolygus vaikščiojimas, išlaikant vienodą ritmą bei naudojimasis specialiomis lazdomis, kurios stiprina virsutinius kuno raumenis, tokius kaip pečius, nugarą ir rankas. Šis vaikščiojimas itin populiarus vyresnio amžiaus žmonių tarpe, nes jam nereikalingas didelis fizinis pasiruošimas, bei sportuojant širdis ne apkrauta dideliu tempu ir spaudimu, tačiau kūnas juda pilnu pajėgumu, kas sutvirtina kuna bei stiprina širdį.

Plaukimas baidarėmis

Norintiems kažko ekstremalesnio rekomenduojama sportą perkelti ant vandens. Tam puikiai tinka irklavimas baidare. Šis sportas gali atrodyti, kad skirtas tik viršutinei kūno daliai, tačiau esant baidarėje dirba visi kūno raumenys, kurie isitempineja bandant išlaikyti pusiausvyrą. Tokie irklavimo pratimai itin stiprina nugaros ir pečių raumenis, kas daro gerą įtaką žmogaus laikysenai ir judėjimui. Daugiau informacijos apie baidares bei neužmirštamas plaukimas Vilnele apsilankius Neries-baidares.lt