Kodėl reikia priemonių saugiam darbui?

Saugumas darbe yra būtinas, ypač jei dirbama sunkiomis sąlygomis. Papildomam saugumui sukurti naudojami apsauginiai akiniai, šalmai, skydeliai ir kitos priemonės, kurios turėtų pagelbėti nelaimės metu. Darbe taip pat svarbu apsaugoti ir visą kūną, o tai galime padaryti įsigiję specializuotą darbo aprangą, kuri nepraleidžia šalčio, su ja patogu ir smagu dirbti. Galima įsigyti striukes, liemenes ir kitus rūbus, kurie Jums patogūs. Yra ir termo rūbai, kurių pagalba šiluma išlaikoma kūne ir kūnas nesušlampa. Svarbu ir batai, kad išmiera atitiktų, koja nesušaltų, neprakaituotų ir jie būtų patogūs. 

Saugiam darbui reikalingi apsauginiai apraišai, jei dirbate statybose ir tenka būti aukštose vietose. Yra įvairių išmierų nuo M iki XL, dėl to kiekvienas norintis apraišų juos gali įsigyti. Kaina nėra didelė, dėl to galite pasirūpinti savo saugumu. Taip pat yra reguliuojamo dydžio apraišai su vienu prisisegimo tašku nugaroje. Taip pat saugos apraišai turi  jungiamas saugos kilpas krūtinės srityje bei saugos prie nugaros saugos taško. Petnešos nugaroje prasilenkia viena po kita, krūtinės srityje petnešų ilgis reguliuojamas plieno sagtimis. Apraišai užsegami sagtimis šlaunų bei krūtinės srityse. 

Kad ir kaip stengiamės apsisaugoti dėvėdami apsaugos priemones, kartais pavojaus išvengti nepavyksta, dėl to tenka prašyti pagalbos medikų arba savo vaistinėlės. Jau nuo mažens žinome, kas yra vaistinėlė ir kad kiekvieni namai ir automobilis privalo ją turėti nelaimingiems atvejams. Svarbu, jog vaistinėlės komplektacija būtų pilna ir nelaimės dieną nieko nepritrūktų.

Nuo nelaimių neapsisaugosi, tačiau greitai ir teisinga pirmoji pagalba gali išgelbėti gyvybę, dėl to ir darbe, ir namuose, ir automobilyje turėkite vaistinėlę. O pavojinguose darbuose naudokite saugumo priemones, kurios Jums padės bent dalinai apsisaugoti nuo traumos.