Kaip išvengti streso per ateinančias šventes?

Kiekvienais metais artėjant Kalėdoms daugelis iš mūsų pasineria į amžinai besitęsiantį maratoną, kuomet reikia rūpintis ne tik kasdieniais, bet ir papildomais šventiniais rūpesčiais. Tuomet pasižadame sau, kad sekančios šventės bus kitokios, tačiau ir vėl darome tas pačias klaidas. Visgi, Jūs vis dar turite pakankamai laiko pasistengti, kad šiemet streso būtų kuo mažiau – tai padaryti padės žemiau pateikti patarimai.

Kuo anksčiau apsirūpinkite dekoracijomis

Praktiškai jau dabar galite apžiūrėti, kokia situacija yra su pernykščiais kalėdiniais papuošimais – jei pernai atrodė, kad daugelį jų dar galėsite pritaikyti, dabar savo nuomonę galite pakeisti kardinaliai. Tikrai nesiūlome skubėti visų dekoracijų pasikabinti, tačiau jeigu apgalvosite būsimas spalvas ir iš anksto nusipirksite visus trūkstamus atributus, šis procesas taps kur kas paprastesnis. Jei turite kiemą, nepamirškite papuošti ir jo – daugybę įdomių idėjų rasite čia: https://kaledos.lt/katalogas/16/lauko-dekoracijos/cat18.

Susikurkite kalėdinių dovanų sąrašą

Ne paslaptis, jog dovanų paieškos prieš šventes užima kone daugiausiai laiko, todėl su šia užduotimi turėtumėte tvarkytis labai organizuotai. Susirašykite visus artimuosius ir bičiulius, kuriuos šiemet ketinate pradžiuginti, paskaičiuokite, kiek lėšų galite skirti kiekvienai dovanai ir tuomet sugalvokite po kelias jiems patikti galinčias ir į Jūsų biudžetą telpančias idėjas. Kai dovana pasirūpinsite, būsimąjį jos gavėją iš sąrašo galėsite išbraukti – taip būsite tikri, kad nepraleidote nei vieno svarbaus žmogaus. Tiesa, papildomai verta pasirūpinti ir keliomis smulkiomis, „atsarginėmis“ dovanėlėmis – jos puikiai pasitarnaus tuomet, kai sulauksite netikėtų svečių.

Įpakavimo nepalikite paskutinei minutei

Jei dovanas jau įsigijote, tai dar nereiškia, kad galite visiškai atsipalaiduoti – jų įpakavimas taip pat pareikalaus šiek tiek laiko ir kūrybiškumo, tad verčiau jo nepalikti paskutinėms dienoms. Žinoma, visuomet galite išsisukti su dovanų maišeliais, tačiau jeigu norisi, kad įpakavimas būtų įdomesnis ar asmeniškesnis, bet kokių idėjų įgyvendinimui reikės ir kruopštumo, ir kantrybės. Kaip ir papildomų priemonių, kuriomis taip pat derėtų pasirūpinti iš anksto. Jei svarstote apie juosteles ir kaspinėlius, plačiau apie jų pritaikymą galite sužinoti Kaledos.lt puslapyje.

Įsidėmėję šiuos patarimus ir kuo anksčiau pradėję jais vadovautis, šiemet šventes pasitiksite be streso. Svarbiausia viską kruopščiai planuoti ir nepalikti svarbių darbų paskutinei minutei – tuomet sėkmė bus garantuota. O jeigu atrodys, kad ir vėl nieko nebespėjate, trumpam sustokite ir prisiminkite tikrąją Kalėdų prasmę: ši šventė yra ne apie dovanas, bet apie malonų laiką, praleistą drauge su šeima.