SOS: kaip rasti tinkamus prezervatyvus?

Tie, kas rūpinasi savo sveikata ir tuo pačiu gyvena aktyvų lytinį gyvenimą, turėtų susimąstyti apie apsaugos priemones. Viena iš pagrindinių ir populiariausių apsaugos priemonių yra prezervatyvai. Tiesa, šios dienos rinkoje galima rasti įvairiausių rūšių ir gamintojų prezervatyvų, tačiau kaip rasti tą, kuris bus kokybiškas, netrukdys imtymumui, o kaip tik – jį tik praturtins.

Pagal kokius kriterijus reikėtų ir nereikėtų rinktis prezervatyvų?

Kadangi, kaip ir buvo minėta, šiai dienai turime labai platų prezervatyvų asortimentą, išties sunku surasti tuos, kurie būtų kokybiški ir įkvėptų sueities metu. Išskiriami tokie faktoriai, pagal kuriuos reikėtų pasirinkti prezervatyvus: dydis, forma, kvapas, storis, medžiaga ir lubrikantas. Tiesa, jūs galite patys pasirinkti mėgstamą lubrikantą, o tik tada juo aptepti patį prezervatyvą. Juk skirtingas lubrikantas geba sukurti vis kitokius malonius pojūčius! Daug kam gali kilti klausimas – „lubrikantas kaina“, tačiau būkite ramūs, tos kainos nesiekia aukštumų, o malonumai išties stulbinantys! 

Žinoma, yra ir priešinga pusė, kuri gali turėti neigiamą įtaką renkantis prezervatyvą. O tai yra:

  • perdėtas žinomumas (jeigu tuos prezervatyvus reklamuoja per televiziją ar kitą mediją, dar tikrai nereiškia, kad jie yra kokybiški)
  • lengvai pasiekiami (tie prezervatyvai, kurie yra parduodami įvairiose maisto parduotuvėse – tikrai „nekvepia“ kokybe)
  • kaina (jeigu ji yra didelė, tai nereiškia, kad šis produktas bus kokybiškas ir tvarus).

Dydis svarbu?

Dar yra tokių žmonių, kurie iki šiol galvoja, kad prezervatyvų dydis gali būti tik universalus, o jeigu jis smunka ar veržia, tai yra tik natūrali sekso dalis. Šis dalykas yra gryniausias mitas, nes kaip jie gali būti universalūs, jeigu kiekvieno žmogaus kūnas yra skirtingas? Prezervatyvų ilgis turi būti beveik panašus į pačios varpos apimtį, jai esant erekcijos metu. Būtent pagal šį diametrą ir yra nustatomi prezervatyvo dydžiai. Yra tiesos, jog kiekvienas gamintojas savo dydžių lentelę perteikia kitaip, todėl pirkdami naują prezervatyvų rūšį būtinai patikrinkite, ar tas dydis yra tinkamas jums.
Taip pat įsidėmėkite ir tokį faktą, kad nurodytas dydis dar tikrai nereiškia, kad jums jis ir tiks – rekomenduojama pirmiausiai pasimatuoti, o tik tada naudoti. Būtent dėl to siūloma įsigyti skirtingų rūšių, pavienius prezervatyvus ir taip išsirinkti sau patogiausią ir mėgstamiausią. Prezervatyvai internetu yra vienas iš paprasčiausių sprendimų, kaip rasti tai, ko iš tikrųjų ieškote!

Forma

Reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į paties prezervatyvo plotį ir dydį, bet ir į jo formą. Klasikiniais prezervatyvais yra laikomi tie, kurie yra tiesios – cilindro formos. Tiesa, daugeliui vyrui tinka ir patinka įvairių ir specialių formų prezervatyvai, kurie turi platesnę galvutę. Jie žymiai geriau prisitaiko, visiškai neveržia ir yra lengvai užmaunami. Kartais jie būna ir smėlio laikrodžio formos, o tai reiškia, kad platesni yra ne tik gale, bet ir pradžioje.