Žaidimai online: kaip užtikrinti vaikų saugumą?

Kol vieni žmonės labai džiaugiasi kompiuterio ir interneto teikiamais privalumais, tuo tarpu kiti pergyvena, kad žaidimai gali būti kenksmingi vaikams. Žinoma, pirmiausia reikėtų atsiriboti nuo pačių negatyviausių minčių. Nors turime sutikti, kad kiekviena situacija turi dvi puses ir net nesaikingas žaidimas gali būti kenksmingas vaikučiui.

Žaidimai gali būti saugūs arba nesaugūs. Viskas priklauso nuo to, kokiose svetainėse bus vaikas ir tuo pačiu, kokius žaidimus jis žais. Pateikiame kelis paprastus patarimus, kurie Jums gali padėti pasirinkti tokius žaidimus, kurie vaikui bus tinkami. Sukurkite jam saugią aplinką.

  1. Šiuo metu Lietuvoje siūloma ne viena programa, kurios tikslas blokuoti bandymus nueiti į tam tikras svetaines. Kokios tai svetainės? Dažniausiai tokios, kurios gali vienu arba kitu būdu pakenkti Jūsų vaikučiui. Taigi, rekomenduojame susižinoti, kokios programos yra šiuo metu dažniausiai pasirenkamos ir patikimiausios. Daugelis jų – visiškai nemokamos.
  1. Taip pat siūlome labai atidžiai žiūrėti, kokius žaidimus žaidžia vaikas. Jeigu nenorite su juo pyktis – paprasčiausiai suraskite kelis puslapius, kuriuose pateikiama info jus domina ir tuo pačiu rekomenduokite vaikui kaip gerai geras svetaines. Tokiu atveju žinosite, kokia veikla užsiima vaikas.
  1. Taip pat siūlome nepamiršti, kad visada galima peržiūrėti kompiuterio istoriją tokiu atveju, jeigu vaikas piktybiškai nerodo, kokius žaidimus žaidžia. Kai kuriems atrodo, kad tam tikra prasme tai vaiko teisių pažeidimas, tačiau kita vertus, tokia apsauga tikrai reikalinga.
  1. Jeigu nenorite, kad žaidimai gadintų jūsų santykius su vaiku, tačiau siekiate žinoti ką jis žaidžia – nupirkite jam xbox arba panašią įrangą, kurioje žaidžiami žaidimai su disku, o ne naudojantis internetu. Tokiu atveju sukontroliuoti jo veiksmus bus dar paprasčiau.

Jeigu norite, kad Jūsų vaikai naršydami internete būtų saugūs, tokiu atveju Jūs turite įdėti pastangų, kad pavyktų tai pasiekti. Atrodo, kad egzistuoja labai daug įvairių programų, tačiau tėvų apsauga – geriausia ir daugiausia naudos atnešanti programa.

Leiskite vaikui žaisti online, tik ribokite jo žaidimų situaciją.