Aliejus ir plaukai: ar tai suderinama?

Nuo seniausių laikų vienu iš didžiausių grožio etalonų moterims yra gražūs ir, svarbiausia, sveiki plaukai. Patys ilgiausi ir visai trumpi plaukai neabejotinai turi būti prižiūrėti, kad aplinkiniai, o ir pats žmogus neišsigąstų, kas per šieno kupeta nutūpusi ant jo galvos.

Šiandien parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairių kaukių, kondicionierių, šampūnų, neva stiprinančių pačią plauko struktūrą. Tačiau, ar kada susimąstėte, jog plaukų dažymas, ilgas jų džiovinimas specialiu džiovintuvu bei svilinantys tiesintuvai yra mirtinas priešas jūsų galvai? O ką jau kalbėti apie lakus, putas ar, neduok Dieve, plaukų pynimą (jei tai apskritai galima pavadinti pynimu) į dredus. Mūsų proseneliai turbūt palaikytų šiuolaikinį žmogų visišku bepročiu, iš savos galvos darančiu tikras nesąmones, juk seniau gyvenusios moterys savo plaukus prižiūrėdavo ir plaudavo tik natūraliais produktais.

Paklausite, ką daryti šiuolaikiniam miesto žmogui, desperatiškai ieškančiam gamtos dirbtinumo pilnose miesto džiunglėse? Atsakymas — naudoti įvairius aliejus plaukams.

Ekologiškose parduotuvėse bei natūraliuose butikuose, galima įsigyti aliejų, specialiai skirtų plaukams. Naudojant šiuos gaminius tinkamai, galima atstatyti plauko struktūrą, susigrąžinti jų žvilgesį, spindesį bei tvirtumą.

Trumpai aptarkime, kokioms plaukų rūšims bei problemoms yra skirti aliejai plaukams.

Aliejus nuo plaukų slinkimo

Viena didžiausių problemų, su kuriomis neretai susiduria moterys, yra plaukų slinkimas. Jeigu kaskart po plovimo vonioje tenka ištraukti kuokštą plaukų, žinokite, jog būtina kažką daryti. Tam nebūtina iškart pirkti brangių maisto papildų ar šampūnų, kartais užtenka tiesiog natūralios kaukės plaukams, kurios pagrindu gali tapti aliejus. Dažniausiai naudojamas aliejaus nuo plaukų slinkimo mišinys yra toks: arnika, dagių bei indiško agrasto aliejai, kurių reikia vienodo kiekio. Viskas yra sumaišoma. Tada šiuo pasigamintu aliejumi yra ištrenkama galva. Taip plaukus galima laikyti ne mažiau ketvirtį valandos arba net per visą naktį. Plaukai įgaus stiprumo ir net bus suaktyvinta galvos kraujotaka.

Sausiems ir lūžinėjantiems plaukams — sezamų aliejus

Sezamų aliejus plaukams yra bene viena puikiausių priemonių, jei plaukai yra silpni, išsausėję ir greitai lūžta. Iš sezamo pagamintas natūralus preparatas turėtų būti maišomas su keliais lašais ricinos aliejaus. Pastarasis klampus skystis jau nuo seno žinomas kaip vienas efektyviausių būdų stiprinti plaukus. Tad, jei stengiatės suteikti plaukams šiek tiek gyvybės ir tuo pačiu norėsite juos sudrėkinti, kelis kartus per savaitę naudokite šiuos rūšies aliejų.

Riebių plaukų aliejus

Nors iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad ant riebių plaukų jokiu būdu negalima tepti aliejų, iš tiesų viskas yra kiek kitaip… Dažniausiai riebalavimosi priežastis yra drėgmės stoka, tad susigrąžinti pusiausvyrą plauko viduje gali padėti linų, sėmenų, alyvogių ar šaltalankių aliejus. Esant reikalui, į juos galima įmaišyti jonažolės, greipfurto, kadagių, rozmarino ar net arbatmedžio eterinio aliejaus. Taip suteptą preparatu galvą laikyti ne trumpiau kaip pusvalandį.